Matia Corvin, fiul cel mic al lui Ioan de Hunedoara, se ridică pe cele mai înalte culmi ale gloriei, devenind în anul 1458 rege al Ungariei.

 

Şi ce vin ar fi fost mai potrivit la nunta unui rege cu origini româneşti transilvănene, decât, aşa cum spune legenda, vinul de Ţelna, un vin atât de plăcut încât era preferat chiar şi de pontifi.

 

În onoarea acestor destoinici înaintaşi, am creat în cramele de la Ţelna Vinul Corvinilor, un vin de o înaltă calitate, care îl va răsfăţa pe consumator precum pe un rege.

 

Cu deosebită plăcere vă prezentăm Vinul Baronului al Muzeului Naţional Brukenthal, produs şi îmbuteliat de Crama Ţelna. 

 

 Datând din 1784, Crama Ţelna este contemporană construirii Palatului Brukenthal (1778-1788) şi activităţii baronului Samuel von Brukenthal în Transilvania.

 

Cele mai importante caracteristici ale vinului Muscat Ottonel sunt eleganţa şi fineţea, prezentând un parfum consistent de fructe mature, cu note de miere.

 

 




Sauvignon Blanc – vin cu o minunată culoare galben-pai cu nuanţe aurii şi reflexe verzui, mirosul este captivat de buchetul complex; o notă de strugure parfumat şi copt smulge un fior de plăcere olfactivă. Gustul e o minune: puternic dar echilibrat, proaspăt şi catifelat, iar integritatea fructului nu te abandonează niciodată.

 

 

 

Muscat Ottonel - caracteristicile cele mai evidente ale acestui preţios vin sunt eleganţa şi fineţea parfurmurilor şi echilibrul între zaharuri şi aciditate. Vinul se înfăţişează întâi privirii în culoarea spicului de grâu cu note aurii, apoi te învăluie cu parfumul consistent de fructe mature cu note de miere şi te cucereşte definitiv prin gustul unic, de consistenţă fructată.

 

 

 

Cuvee Fetească Regală cu Muscat Ottonel - vin  de culoarea intensă a spicului de grâu cu unde aurii care te reţine prin parfumul ce premerge senzaţiilor gustative intense, în care predomină aroma fructelor mature, desăvârşită de o notă finală de migdale amare.

 

 

 

Fetească Regală - vin de culoarea spicului de grâu cu reflexe verzui  şi parfum delicat, foarte persistent, de fructe proaspete. Aroma sa uscată, plăcută, cu o notă finală uşor amăruie, migdalată îşi exprimă pe deplin nuanţele atunci când vinul este servit bine răcit.

Crama Ţelna vă pune la dispoziţie şi vin vrac, ideal pentru ocazii speciale.

Pentru comenzi sau informaţii suplimentare puteţi trimite mail pe adresa info@cramatelna.ro sau suna la numărul de telefon 0743 530 133.